توضیحات
Clitoria ternatea, commonly known as Asian pigeonwings, bluebellvine, blue pea, butterfly pea, cordofan pea and Darwin pea, is a plant species belonging to the Fabaceae family. The flowers of this vine were imagined to have the shape of human female genitals, hence the Latin name of the genus “Clitoria”, from clitoris
لوبیا پروانه ای یا نخود پروانه ای گونه ای گیاه از خانواده باقلاییان است که به صورت پیچکی بالارونده رشد میکند
گلهای آبی رنگ آن دارای رنگ طبیعی جذابی هستند که در تهیه دمنوش استفاده میشوند
همچنین گلها به صورت تازه برای تزیین سالاد یا خام خوری نیز می توانند خورده شوند
بانک بذر جنوب برای اولین بار در سال 1396 این گیاه با ارزش را در ایران معرفی کرد و هم اکنون در سایت های معتبر فروش بذر ایرانی نیز قابل خرید است
لوبیا پروانه ای یک گیاه رونده است که گلهای آبی رنگ بسیار زیبایی به اندازه 5 سانتی متر تولید میکند. گلها آبی رنگ هستند و خوراکی میباشند. از گلهای لوبیا پروانهای دمنوشی تهیه میشود که به نام چای آبی معروف است. این دمنوش خواص بسیار زیادی دارد و آرام بخش میباشد. گلها را میتوان خشک کرد و از آنها به عنوان چاشنی برای سالاد یا نوشیدنی استفاده کرد. گیاه لوبیا پروانه ای به ارتفاع 180 تا 240 سانتیمتر رشد میکند. این گیاه همچنین جذب کننده زنبورها و حشرات گرده افشان نیز میباشد. این گیاه بالارونده است و برای پوشاندن فنس، داربست، کاشت در کنار سایر درختان، کاشت در گلخانه و … مناسب میباشد. گیاه لوبیا پروانه ای در گلدان نیز قابل کاشت است. این گیاه در مناطق گرمسیر و نیمه گرمسیر چندساله و در مناطق سردسیر یک ساله میباشد. لوبیا پروانهای رشد سریعی دارد و 4 تا 8 هفته بعد از جوانه زنی، شروع به تولید گل میکند.
خواص چای لوبیا پروانه ای
چای این گیاه قرن ها در جنوب شرقی آسیا مصرف می شود و البته از خواص بی نظیر آن نمی توان چشم پوشی کرد. برخی از خواص این گیاه:
۱- لوبیا پروانه ای سرشار از آنتی اکسیدان است. آنتی اکسیدان ها به کاهش خطر ابتلا به عفونت در بدن کمک می کنند و برای سلامت قلب شما عالی هستند.
۲- چای لوبیا پروانه ای به خاطر رنگش شناخته می شود. گل های آبی این گیاه مورد مطالعه قرار گرفته اند و نشان می دهد که به مبارزه با چروک ها کمک می کند و پوست شما را از پیری زودرس محافظت می کند.
۳- سردرد دارید؟ مصرف چای لوبیا پروانه ای به منظور کاهش درد از طریق خواص ضد دردش به اثبات رسیده است.
۴- مبارزه با التهابات داخلی. چای لوبیا پروانه ای موجب کاهش التهاب در بدن می شود و علائم شکستگی را از بین می برد. پروتئین این گیاه برای درمان درد کلیه، کمک به مشکلات چشمی مانند کونژویتیویت، مبارزه با انواع خاصی از سرطان ها موثر خواهد بود.
۵- یکی دیگر از خواص این گیاه تقویت قدرت ذهن است. هم چنین خاصیت انرژی بخش بودنش احساس خوبی به شما می دهد.
کاشت بذر لوبیا پروانه ای
سمباده زدن پوسته بذر لوبیا پروانه ای seed scarification باعث افزایش جوانه زنی این بذر میشود چون پوسته بذر لایه ای صیقلی ضد آب دارد و جلوی ورود رطوبت به داخل بذر رو میگیرد. از یک خاک سبک با زهکشی خوب برای کاشت بذر لوبیا پروانه ای استفاده کنید. بذر لوبیا پروانه ای را به عمق 3 میلی متر در خاک بکارید. بعد از کاشت خاک را مرطوب نگه دارید تا جوانه بزند. از کمپوست یا کوکوپیت نیز میتوان برای کاشت بذر لوبیا پروانهای استفاده کرد. تا زمان جوانه زنی خاک را دائما مرطوب نگه دارید. روی گلدانها پلاستیک بکشید. دمای مناسب برای جوانه زنی بذر لوبیا پروانهای 20 تا 25 درجه سانتیگراد میباشد. جوانه زنی بذر لوبیا پروانهای 14 تا 21 روز طول میکشد. بهتر است گلدانها را از ابتدا در نور قرار دهید. زمانی که اندازه نهالها به 5 تا 8 سانتیمتر رسید، میتوانید آنها را به گلدانهای بزرگ یا به زمین منتقل کنید. زمان انتقال نهال لوبیا پروانه ای به زمین، بهار بعد از رفع سرما میباشد. فاصله بین نهالها را 30 سانتیمتر در نظر بگیرید. گیاه لوبیا پروانهای را در آفتاب کامل یا سایه-آفتاب بکارید. بهتر است گیاه را در مکانی که صبح دارای آفتاب کامل و بعد از ظهر سایه دار است، بکارید. از یک خاک غنی دارای زهکشی خوب برای کاشت نهال لوبیا پروانه ای استفاده کنید. در طول فصل رشد و به خصوص در طول گلدهی، به طور مرتب به گیاه آب دهید.