توضیحات
Iranian Kabkab Date is a wet Date which has semi-dried texture,and also it is long ,row, dark brown. Kabkab dates are large, soft sweet and velvety texture and delicious taste. These are growing in Dashtestan city of Bushehr province and Fars region in Iran
خرمای کبکاب یکی از انواع خرما در ایران است. کبکاب خرمایی نرم و نیمه تر و آبدار و تیره رنگ است. رنگ میوه در مرحله خارک زرد و در مرحله رطب قهوهای روشن و قهوهای سوخته است و در حالت رسیدن کامل به صورت قهوهای تیره در میآید. مصرف آن بیشتر در حالت رطب و خرما است. رسیدن خارک در اوایل امرداد ماه است ولی برداشت میوه کاملاً رسیده آن (خرما) در اواسط شهریور ماه شروع شده و تا اواسط مهر ادامه دارد. این خرما جزو ارقام تر محسوب میشود. خارَک این رقم قابل استفاده نیست، لذا برای مصرف میبایست آن را از قبل پخت و خشک کرد. رقم کبکاب از مهمترین و فراوانترین ارقام شهرستان دشتستان (استان بوشهر) و منطقه خشت و کمارج در جنوب استان فارس میباشد. این رقم در سایر مناطق خرما خیز مانند خورموج، بهبهان، کازرون، قیروکارزین، طبس، تنگستان و فراشبند نیز به مقدار زیاد کشت میشود. از نظر اهمیت اقتصادی در ایران بعد از استعمران، شاهانی و مضافتی قرار دارد
_________
نخل خرما ، یکی از گونه های گیاهی بسیار محبوب در ایران و خاورمیانه است بخاطر میوه های آن : خرما
خُرما یا رُطَب گیاهی تکلپهای و گرمسیری از تیره نخلها است که میوهای خوراکی و دارای پوستی نازک و طعمی شیرین و هستهای سخت است. میوهها به شکل خوشهای بزرگ از شاخه آویزان میگردند و برگهای آن بزرگ است. ارتفاع نخل به ۱۰ تا ۲۰ متر یا بیشتر میرسد.
گستردگی گونه خرما عمدتاً در نیمکرهٔ شمالی و در کشورهای ایران، پاکستان، عراق، عربستان و سایر کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس همچنین بیشتر کشورهای شمال آفریقا و ایالات متحده آمریکا است و در نیمکره جنوبی نیز بهطور پراکنده دیده میشود.
به میوهٔ نرسیده خرما ابتدا «پَهَک» میگویند (در بوشهر) و پس از رنگ گرفتن به زرد یا قرمز، «خارَک» یا «خرک» یا کنگ (و در زبان عربی، «حبابوک») گفته میشود. البته در بعضی نقاط به همان پهک خارک میگویند. رطب مرحله قبل از رسیدگی کامل خرماست که رطوبت بیشتر و قند کمتری نسبت به خرمای کاملاً رسیده دارد.
خرما دارای ۲۵ درصد ساکارز، ۵۰ درصد گلوکز، و مواد آلبومینوئیدی، پکتین و آب میباشد. بهعلاوه دارای ویتامینهای مختلف مانند ویتامین A,B،C,E و مقداری املاح معدنی میباشد.
میوه خرما جزو میوههای سته میباشد یعنی تمام قسمت باریکاری آن گوشتی و حاوی مواد غذایی است. خرما از دورانِ باستان در رژیم غذایی انسان وجود داشتهاست و یکی از قدیمیترین میوههای کشت شده توسط انسان بودهاست.
خواص خرما:
خرما دارای فواید زیادی است که با توجه به مواد مغذی و معدنی موجود در آن، از میوههای بسیار مفید بهشمار میآید. در ادامه به برخی از آنها اشاره میشود:
خرما مناسب برای بارداری است.
برای مبتلایان به دیابت هم، خرما میتواند بخشی از یک رژیم غذایی سالم باشد. فرد مبتلا به دیابت تا زمانی که دیابتش تحت کنترل باشد میتواند؛ روزانه ۱ تا ۲ خرما در روز مصرف کند، مرتباً ورزش کند و برنامههای غذایی سالم خود را رعایت و اجرا کند.
دارای پروتئینها و مواد مغذی بسیاری است.
برای اسهال مفید است.
انسان در هر روز به ۹ میلیگرم آهن نیاز دارد که در هر ۱۰۰ گرم خرما ۳ تا ۵ میلیگرم آهن است: با خوردن چند عدد خرما در روز آهن مورد نیاز بدن تأمین میشود. آهن ترمیم کننده و سازنده گلبولهای قرمز خون است؛ خوردن خرما درمان کم خونی است.
خرما مناسب برای لاغری به دلیل فیبر بالا است.