توضیحات
Piarom is a cultivar of the date palm originating from southern Iran. It is large, with thin, black-brown skin. It is one of the semi-dry date varieties
Many Piarom dates are produced in the vicinity of Hajjiabad, Hormozgan in southern Iran
پیارُم (Piarom or Pyarom) گران ترین نژاد خرمای ایران است. میوه آن ظاهری چروکیده و کشیده و بلند دارد. پیارم بازارپسندی بالایی دارد و این محصول تاکنون بهخوبی توانسته توجه بازارهای جهانی را به خود جلب نماید. پوست نازک این خرما به رنگ قهوهای تیره و گوشت و پوست آن کاملاً به یکدیگر چسبیدهاند و قند موجود در آن از نوع فروکتوز است. خرمای پیارم از ارزش غذایی بالایی برخوردار است و بهدلیل تحمل زیاد این درخت در برابر شوری، در سطح وسیعی در شهرستان حاجیآباد (هرمزگان) و شهرستان ارزوئیه (کرمان) در ایران، کشت میشود. این رقم از خرما شرایط آبوهوایی ویژهای برای کاشت و برداشت میخواهد و نسبت به سایر خرماها به مراقبت و نگهداری بیشتری نیاز دارد. برداشت این خرما از اوّل شهریورماه آغاز شده و تا آخر آبانماه ادامه دارد.
__________
نخل خرما ، یکی از گونه های گیاهی بسیار محبوب در ایران و خاورمیانه است بخاطر میوه های آن : خرما
خُرما یا رُطَب گیاهی تکلپهای و گرمسیری از تیره نخلها است که میوهای خوراکی و دارای پوستی نازک و طعمی شیرین و هستهای سخت است. میوهها به شکل خوشهای بزرگ از شاخه آویزان میگردند و برگهای آن بزرگ است. ارتفاع نخل به ۱۰ تا ۲۰ متر یا بیشتر میرسد.
گستردگی گونه خرما عمدتاً در نیمکرهٔ شمالی و در کشورهای ایران، پاکستان، عراق، عربستان و سایر کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس همچنین بیشتر کشورهای شمال آفریقا و ایالات متحده آمریکا است و در نیمکره جنوبی نیز بهطور پراکنده دیده میشود.
به میوهٔ نرسیده خرما ابتدا «پَهَک» میگویند (در بوشهر) و پس از رنگ گرفتن به زرد یا قرمز، «خارَک» یا «خرک» یا کنگ (و در زبان عربی، «حبابوک») گفته میشود. البته در بعضی نقاط به همان پهک خارک میگویند. رطب مرحله قبل از رسیدگی کامل خرماست که رطوبت بیشتر و قند کمتری نسبت به خرمای کاملاً رسیده دارد.
خرما دارای ۲۵ درصد ساکارز، ۵۰ درصد گلوکز، و مواد آلبومینوئیدی، پکتین و آب میباشد. بهعلاوه دارای ویتامینهای مختلف مانند ویتامین A,B،C,E و مقداری املاح معدنی میباشد.
میوه خرما جزو میوههای سته میباشد یعنی تمام قسمت باریکاری آن گوشتی و حاوی مواد غذایی است. خرما از دورانِ باستان در رژیم غذایی انسان وجود داشتهاست و یکی از قدیمیترین میوههای کشت شده توسط انسان بودهاست.
خواص خرما:
خرما دارای فواید زیادی است که با توجه به مواد مغذی و معدنی موجود در آن، از میوههای بسیار مفید بهشمار میآید. در ادامه به برخی از آنها اشاره میشود:
خرما مناسب برای بارداری است.
برای مبتلایان به دیابت هم، خرما میتواند بخشی از یک رژیم غذایی سالم باشد. فرد مبتلا به دیابت تا زمانی که دیابتش تحت کنترل باشد میتواند؛ روزانه ۱ تا ۲ خرما در روز مصرف کند، مرتباً ورزش کند و برنامههای غذایی سالم خود را رعایت و اجرا کند.
دارای پروتئینها و مواد مغذی بسیاری است.
برای اسهال مفید است.
انسان در هر روز به ۹ میلیگرم آهن نیاز دارد که در هر ۱۰۰ گرم خرما ۳ تا ۵ میلیگرم آهن است: با خوردن چند عدد خرما در روز آهن مورد نیاز بدن تأمین میشود. آهن ترمیم کننده و سازنده گلبولهای قرمز خون است؛ خوردن خرما درمان کم خونی است.
خرما مناسب برای لاغری به دلیل فیبر بالا است.